Please use this identifier to cite or link to this item: http://cmruir.cmru.ac.th/handle/123456789/938
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorสังข์คำ, จินตนาพร-
dc.contributor.authorอภิชาติสรางกูร, อรุณี-
dc.contributor.authorดาจันทา, เกตุการ-
dc.date.accessioned2018-01-28T08:32:01Z-
dc.date.available2018-01-28T08:32:01Z-
dc.date.issued2561-01-28-
dc.identifier.urihttp://cmruir.cmru.ac.th/handle/123456789/938-
dc.descriptionJellies made from pennywort juice were dehydrated by vacuum infrared technique with temperature, 40, 50 and 60°C, subsequently, the color values, total phenolic compounds, total carotenoids as well as bioactive components (asiatic acid) were determined with HPLC. The dehydrated jelly processed at temperature 50oC gave rise to products with the highest quantity of asiatic acid also achieved high amount of total phenolic compounds and total carotenoids remaining in the products.th_TH
dc.description.abstractการแปรรูปเยลลีแห้งจากน้ำใบบัวบกด้วยวิธีอินฟราเรดภายใต้สุญญากาศ การอบแห้งเยลลีจากน้ำใบบัวบกด้วยเทคนิคอินฟราเรดภายใต้สุญญากาศ โดยใช้อุณหภูมิ 40 50 และ 60 ◦ซ จากนั้นวิเคราะห์ค่าสี ปริมาณสารประกอบฟีนอลทั้งหมด ปริมาณแคโรทีนอยด์ทั้งหมด และปริมาณสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพ ได้แก่กรดอะเซียติก (asiatic acid) ด้วยวิธี HPLC พบว่า การอบแห้งที่อุณหภูมิ 50◦ซ ได้ผลิตภัณฑ์ที่มีปริมาณกรดอะเซียติก สารประกอบฟีนอลทั้งหมดและแคโรทีนอยด์ทังหมดคงเหลืออยู่สูงที่สุดth_TH
dc.publisherสถาบันวิจัยและพัฒนา มหาวิทยาลัยราชภัฎเชียงใหม่th_TH
dc.subjectน้ำใบบัวบกth_TH
dc.subjectแยลลี่แห้งth_TH
dc.subjectการอบแห้งth_TH
dc.subjectอินฟาเรดภายใต้สุญญากาศth_TH
dc.subjectpennywort juiceth_TH
dc.subjectvacuum infraredth_TH
dc.subjectdried jellyth_TH
dc.subjectdryingth_TH
dc.titleการแปรรูปเยลลีแห้งจากน้ำใบบัวบกด้วยวิธีอินฟราเรดภายใต้สุญญากาศth_TH
dc.title.alternativeProcessing of Dried Jelly from Pennywort Juice by Vacuum Infraredth_TH
dc.typeJournalth_TH
Appears in Collections:Rajabhat Chiang Mai Research Journal



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.